Снимка БГНЕС
fallback

Държавният глава на Руската федерация Владимир Путин подписа закон, който позволява конфискация на имущество за "престъпления срещу сигурността на страната“. Освен всичко друго мярката може да се прилага и за разпространяване на "фалшиви новини“ за руската армия. Законът ще влезе в сила 10 дни, поясняват в редакцията на вестник "Коммерсант“.

С приемането на закона се въвеждат изменения в редица членове от Наказателния кодекс на Руската федерация. По този начин прилагането на член 104.1 относно конфискацията на имущество сега се разпростира върху различни видове престъпления. За две от тях - разпространение на фалшиви новини за армията (чл. 207, ал. 3) и призиви за действия, насочени срещу сигурността на държавата (чл. 280, ал. 4), вече е възможно да се конфискува имущество, ако е придобито в резултат на извършване на престъпления. Мярката ще се прилага, ако деянието е извършено от користна цел, съобши Фокус.

Освен това конфискацията вече се прилага и за имущество, което е било използвано или предназначено за престъпления срещу сигурността на Русия. Повече от 30 члена от Наказателния кодекс на Руската федерация разглеждат този въпрос.

Законопроектът бе внесен в Държавната дума на 22 януари, негови автори бяха 395 депутати, водени от председателя на камарата Вячеслав Володин. Държавната дума го прие на 31 януари, а Съветът на федерацията - на 7 февруари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Панчо

преди 2 месеца

Завързване на оръдието и гърмене е изобретение на англичаните.Справка в Индия.

88

Анонимен

преди 2 месеца

То и преди си беше така но в днешно време колко е жалко и унизително да се наречеш руснак! Мизерия и трагедия отвсякьде!!!

87

българин

преди 2 месеца

Който иде в Русия да не каже че е по-висок от Путин че го грозят 20г в Сибир.

fallback