Снимка: БГНЕС

Дебора Михайлова е поискала 200 000 лв. като обезщетение за нанесените травми с макетен нож от 26-годишния Георги Георгиев. Магистратите обаче са ѝ отказали да разгледат гражданския иск в хода на съдебния процес, защото ще го утежнят.

Това обясни Валентин Димитров -  един от адвокатите на старозагореца, тъй като процесът тече при закрити врати, пишат от "24 часа".

"Поискахме и изменение на мярката му за неотклонение в домашен арест", заяви защитникът. Той и колегата му Петко Кънев са настояли и за връщане на делото в досъдебна фаза за отстраняване на допуснати нарушения.

"Те са свързани с обстоятелствената част на обвинителния акт и твърдените от прокуратурата закани за убийство", допълни Димитров. Според него тази част от обвинението не е описана добре и става въпрос за комуникация между Георгиев и Михайлова, която е извадена от контекста.

Случаят на Дебора стана известен, след като през лятото момичето получи 400 шева при операция. Според прокуратурата Георги я пребил и нарязал с макетен нож. Другите обвинения срещу него са за принуда - защото отрязал косата на Михайлова против волята ѝ, и за закана за убийство.

Предстои съдът да се произнесе по всички искания на защитата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase