Снимка: БГНЕС/ЕРА

Номинираният за грузински премиер Иракли Кобахидзе обвини днес Украйна, че иска да пренесе войната на грузинска територия, след като властите на Грузия заловиха камион с експлозиви, пътуващ за Русия, предаде Ройтерс.

Грузинската Служба за държавна сигурност заяви вчера, че е заловила тайна пратка с експлозиви, пътуваща за руския град Воронеж и скрита в акумулатори, която е преминала от Украйна през територията на Румъния, България и Турция.

Инцидентът напомня взривяването на Кримския мост през октомври 2022 г., за което Москва твърди, че е извършено от Киев с използването на експлозиви, скрити в камион, изпратен от Украйна и преминал отново през няколко трети страни.

Още по темата
"Това за пореден път потвърждава нещо, което високопоставени представители на украинското правителство по принцип открито заявяват, че са искали и вероятно все още искат: втори фронт в нашата страна", каза номинираният за грузински премиер, цитиран от "Интерпреснюз".

Кобахидзе беше номиниран за приемник на Иракли Гарибашвили, който подаде оставка като министър-председател миналата седмица, за да позволи на управляващата от 2013 г. в страната партия "Грузинска мечта" да номинира нов кандидат за премиер на изборите тази година.

Украинското посолство каза, че разглежда обвиненията на грузинската Служба за държавна сигурност, "отнасящи се до участието на украински граждани в незаконни дейности" и призова Тбилиси да не политизира инцидента, посочва Ройтерс./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase