Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руските сили са убили 523 украински деца и техните действия са довели до раняването на други 1 217 от началото на инвазията, показват данните на генералната прокуратура, съобщи Укринформ.

"В резултат на пълномащабната въоръжена агресия на Русия в цяла Украйна са пострадали общо 1740 деца. Към сутринта на 6 февруари 2024 г. според официалните доклади на прокуратурата за малолетни и непълнолетни са загинали 523 деца, а 1217 са били ранени", се казва в изявлението.

Данните не са окончателни, тъй като властите проверяват информацията, постъпваща от временно окупираните и освободените територии.

Най-голям брой пострадали деца са отчетени в областите Донецк (508), Харков (328), Херсон (146), Киев (130), Днепропетровск (111), Николаев (101), Запорожие (100), Чернигов (72) и Луганск (67).

Днес в резултат на руски удар в Золохов, Харковска област, е било убито двумесечно бебе, съобщи Укринформ. Агенцията припомня, че по-рано три жени също бяха ранени при руската атака, при която са били използвани и ракети С-300.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Теди

преди 3 месеца

ТЕЖКА СЪДБА ТЪЙ НИ Е ПИСАНО ДА СЕ МЪЧИМ И ДА СЕ ТРЕВОЖИМ ЦЯЛ ЖИВОТ НЕ СЕ ОЦЕЛЯВА ЛЕСНО НА ТОЗИ СВЯТ ОСОБЕНО АКО СИ ПО СЛАБ И БОЛЕН ТЕЖКО ТЕЖКО ХОРАТА СЕ ТРЕПЯТ ЦЯЛ ЖИВОТ ДОКАТО УМРАТ ТРЕПАНЕ НЯМА НАЧИН И ПАК ГЛЕДАМЕ ДА СИ ЖИВЕЕМ ЖИВОТА ВСЕКИ ПО СВОЙ НАЧИН МЪЧИМ СЕ ДА ЖИВЕЕМ ПО ДОБРЕ ДА СИ ИМАМЕ НЕЩИЧКО НА ТОЗИ СВЯТ ДОКАТО УМРЕМ ДЕЧИЦА ИМОТ РАБОТА ВСЕКИ ГЛЕДА ДА СЕ ОПРАВЯ КОЛКОТО МОЖЕ В ЖИВОТА

134

Анонимен

преди 3 месеца

За две години "пълномащабна война" това е нищо в сравнение с десетките хиляди убити в Газа за 2 месеца. Това ще остане в историята като най-хуманитарната "пълномащабна война"

133

Анонимен

преди 3 месеца

А колко деца са загинали в Донбас от обстрелите на украинската армия от началото на гражданската война в Украйна след преврата от 2014г? Рано или късно на това трябваше да се сложи край. Заленски спечели изборите с обещания да спре гражданската война в Украйна. Вместо да изпълнява Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия, даване на специален статут на Донбас,украинската армия продължи обстрела през т.н. разделителна линия. След осем години обстрел войната вече не можеше да не започне.

fallback