Снимка: БГНЕС

Григор Димитров отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Австралия след загуба от португалеца Нуно Боргеш със 7-6(3), 4-6, 2-6, 6-7(6) в мач, продължил над 3 часа.

Димитров се намираше в страхотна форма преди двубоя и бе спечелил всичките си седем мача от началото на година, грабвайки титлата в Бризбън, но днес бе шокиран от 69-ия в света Боргеш, който имаше само два спечелени мача в турнири от Големия шлем преди началото на надпреварата.

Първият сет на "Киа Арена" бе равностоен, като не се стигна до нито една възможност за пробив, а Григор бе по-солиден в тайбрека и го спечели със 7-3. Във втората част българският тенисист пропусна седем възможности за пробив, докато Боргеш реализира единствения си шанс и се наложи с 6-4. В третия сет 26-годишният португалец доминираше на корта и взе подаването на съперника си два пъти за успех с 6-2.

Димитров отговори силно в началото на четвъртата част и проби за аванс от 3-0 с първия си пробив в двубоя, след което поведе с 5-2, но се пропуска, когато сервираше за сета. В крайна сметка отново се стигна до тайбрек, в който Боргеш дръпна с 4-1, но Григор намери сили да изравни и след страхотна точка при 5-5 успя да стигне до сетбол. Той обаче го пропиля с двойна грешка, а Боргеш спечели следващите две точки, за да затвори мача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase