Снимка: БГНЕС

"Васил Божков не беше изведен, а беше поканен на разпит като свидетел на СДВР във връзка с досъдебно производство на СДВР миналата година. Няма нищо общо с Алексей Петров, касае се за проверка на няколко фирми във връзка с досъдебното производство на СДВР от миналата година. Във връзка с това тази сутрин са дошли да извършат претърсване, да изземат някои документи, които им трябват. Установени са, че такива документи не съществуват и си тръгнаха". Това обяви адвокатът на Васил Божков - Георги Гатев, предаде БГНЕС.

"Нищо не са иззели. Интересно е, че претърсването е извършено при условия на неотложност, но не виждам каква неотложност има за изземане на тези документи, при положение, че делото е от миналата година, а Божков стои под домашен арест. Това действие според мен е било абсолютно неправомерно", добави Гатев.

Той каза, че доколкото е разбрал, досъдебното производство се касае за фирми и тяхната дейност. Гатев не уточни с каква дейност са се занимавали фирмите. “До известна степен фирмите са били свързани с него, но в определен момент са били прехвърлени на друго лице”, посочи Гатев. По думите му става дума за седем фирми.

Самият Божков тръгна на разпит към СДВР, но той излезе с личния си автомобил, придружен от СДВР.

Въпреки думите на адвоката обаче МВР потвърди, че става дума именно за убийството на Алексей Петров.

Процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия се извършват на територията на София и те са свързани с разследването на убийството на Алексей Петров, съобщиха от МВР във връзка с посещението на полицията в офисите на Васил Божков, след като униформените си тръгнаха от сградата на ул. "Московска" .

Събраните материали ще бъдат докладвани на наблюдаващия прокурор от Софийска градска прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase