Снимка: БГНЕС

Ясно е с какво оръжие е убит Кирил Русев и са готови огледите на трупа му. Това заяви пред журналисти директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов. Вчера стана ясно, че Русев е бил застрелян с едно от двете оръжия, иззети от дома на Петър Александров.

"Назначени са доста експертизи по това досъдебно производство, част от които вече са готови, други предстои да станат готови предполагам в кратки срокове, тъй като случаят е приоритетен и бързаме да дадем отговори. Готови са огледите на трупа", посочи Николов. "По принцип е ясно какво е оръжието, но това е обект на досъдебно производство", посочи още той.

Николов пристигна в парламента заедно с главния секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев за изслушване във временната комисия за полицейското насилие на протеста срещу ръководството на БФС през ноември.

Деветима полицаи, които бяха проверявани във връзка с действията им на протеста, са получили наказание порицание за срок от една година. Други четирима са уволнени в хода на други дисциплинарни производства спрямо тях.

"Тепърва се събират доказателства, прокуратурата и съдът ще се произнесат спрямо неговата мярка. Аз категорично заявявам, че в хода на нашата проверка по недвусмислен начин беше установено, че той е извършител на това престъпление", обясни Николов. Не е проверявано дали той е бил жертва на полицейско насилие, няма и такива жалби.

Общ преглед

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase