Снимка: БГНЕС

Един от най-близките приятели и бивш съотборник на Михаел Шумахер във Формула 1 - Джони Хърбърт, разкри сензационни подробности около здравословното състояние на германската легенда.

Британецът, който смени 7 тима между 1989 и 2000 г., работеше като коментатор за Sky Sports след пенсионирането си и има отлични източници на информация.

"Чувам някои неща от втора ръка. В нашите среди се говори, че Михаел е способен да седи на масата за вечеря. Не знам обаче дали това отговаря на истината. Чета между редовете. Не сме чували много неща от семейството му и това е разбираемо. Самият той винаги е бил такъв, пазеше личното за себе си, беше потаен. Нещата сега не са се променили много", добави Хърбърт пред Betting Sites.

Думите му веднага разбуниха духовете, защото идват само дни след 10-годишнината от ски инцидента и след 55-ия рожден ден на Шумахер.

Разкритието обнадежди феновете, които са подложени на информационен вакуум относно състоянието на легендата. В опит да се възползва от обществената симпатия към Михаел, през април германско списание публикува безвкусно "интервю" с пилота, генерирано от изкуствен интелект. Гръмна градиозен скандал, а главният редактор бе уволнен.

На практика единствените оскъдни информации, които са публични за състоянието на Шуми, идват от роднини или приятели.

Преди дни брат му Ралф заяви, че всички познати на медицината начини за терапия вече са били опитани, за да се стимулира подобряването на мозъчната дейност на пилота - включително разходки с високоскоростен автомобил, за да може шумът от двигателя да върне стари спомени у Шуми.

Най-точно обаче състоянието на легендата бе определено от един от малкото, които е допускан лично до него - бившият му шеф във Ферари Жан Тод, който преди седмици заяви:

"Той все още е с нас, споделяме някои моменти заедно, но никога няма да е същото".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase