Снимка: БГНЕС

"Призовавам Търговския регистър да изиска да бъде вписан Михаил Касабов като представляващ БФС до провеждането на конгреса, защото това в момента не се случва, а оставката подадена от Борислав Михайлов, гласуване е от Изпълкома, избран е Михаил Касабов като временно изпълняващ длъжността президент и той трябва да бъде вписан задължително", заяви Димитър Бербатов в Благоевград, след като откри спортна зала в родното си училище.

Спортното съоръжение носи името на Бербатов, а след церемонията той коментира ситуацията около БФС.

"Както беше предният път при предната оставка, когато той беше вписан абсолютно в идентична ситуация. Сега защо не се случва? Това са въпроси, които трябва да се зададат и към ръководителите, но всички знаем защо не се случва. Защото искат да си останат, да държат там нещата и да не ги пускат, не дай си Боже, на конгрес да го обжалват, което означава, че Борислав Михайлов си остава на поста и така се забатачват още повече нещата".

"Едно е важно, ние нямаме отказване, просто тези хора не искат, които в момента управляват, виждайки, че времето им наближава, властта и свободата, която са имали през тези години, не искат да я пускат, не искат да я дават. Плюс факта, че не искат да си признаят това, което е общоизвестно на всички, до какво ниво стигна българският футбол и след толкова много години на автокрация, един човек да управлява и да нарежда всичко, стигнахме до това дередже. Сега вече като се дава правилния пример и всички сме убедени покрай събитията, които се случиха миналата година, за какви хора става въпрос. Аз и моят екип се опитваме да покажем и да кажем кое е нещото, което трябва да се случи, а то е Михаил Касабов да бъде вписан, той самият има право да отиде и да се впише. ТР трябва да ги призове да го направят", допълни Бербатов.

"Лошото е, че заради редица ходове, маневри, тарикатлъци, схемаджийство, затова сега сме стигнали до тази ситуация, в което искайки всички правда и нещата да се случват по правилния начин, човек, виждайки, че тези хора не реагират на добрите думи, тогава ти си принуден, който и да е, дали Георги Градев, дали аз, да призовава прокуратура, съдилища, да се намесва. Защото добрите думи нищо не правят, трябват действия и от там идват тези реакции, за да може един път завинаги да се приключи това и да започне да се гради", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase