Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Русия и Украйна съобщиха, че са разменили стотици пленени войници - първата подобна размяна на военнопленници от месеци насам, предаде АФП.

Двете враждуващи страни проведоха няколко кръга на размяна по време на 22-месечната инвазия на Москва, но процесът спря през втората половина на миналата година.

В почти едновременни изявления руското министерство на отбраната и украинският президент Володимир Зеленски обявиха, че са си разменили над 200 войници.

"Повече от 200 наши войници и цивилни бяха върнати от руски плен", заяви Зеленски в Telegram, публикувайки видео с празнуващи униформени.

Омбудсманът на Украйна по правата на човека Дмитрий Любинец заяви, че общо 230 украински войници са били освободени, като по думите му това е 49-ата размяна между двете страни.

Министерството на отбраната на Москва заяви, че 248 нейни войници са били върнати в рамките на сделка, сключена след "сложни" преговори с посредничеството на Обединените арабски емирства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Боби

преди 4 месеца

До 82-ОМБР 48 В руските корабостроителници се Строят пет фрегати, осем корвети, 13 малки ракетни кораба и повече от 50 други кораба от различни класове. Строящите се подводници са поне една дузина. Да само 2 кораба са Тежък клас но Дори Един МРК(да си го кажем малко прераснал катер) въоръжен с Калибри от Каспийско море пре спокойно изтърбушва цели и в Украйна и в Сирия.

43

82-ОМБР

преди 4 месеца

Никога! Ама никога не са били,и няма НИКОГА да бъдат един народ с московските по мии!

42

Анонимен

преди 4 месеца

Горките Украетки. Сега ги бият по улиците, ритат ги и ги арестуват за да ги пратят в месомелачките. Бегайте момчета. Още Украината е една хубава държава. Арестувайте зелените сладури. Подпишете си мирния договор. И си преустройте градовете, селата, училищата, пътищата, всичко театри, библиотеки. Та вие сте един народ по интелигентност с руснаците. едни и съсщи книги четете,музика слушате и стихове пишете. Вие и никой друг може от войната да се оправите. Я кво е било след ВОВ, МОЖЕТЕ НАПРАВЕТЕ Го

fallback