Снимка: БГНЕС/ЕРА

Вълна от руски въздушни нападения уби най-малко 10 души и рани десетки в Украйна, като се очаква броят на жертвите да нарасне, предаде АФП.

Експлозии се чуват тази сутрин в Киев, съобщи днес кметът на украинската столица Виталий Кличко, цитиран от Франс прес.

По-рано днес бяха нанесени удари и по други украински градове, като бе обявена въздушна тревога в цяла Украйна.

Нанесени бяха удари по Харков, Лвов и Одеса, съобщават украинските власти.

В Киев интензивно работи украинската система за противовъздушна отбрана, се казва в съобщение на Виталий Кличко в комуникационното приложение "Телеграм". Кличко заяви, че петима души са ранени в украинската столица.

Съобщава се също за пожари в жилищна сграда и в склад в Киев.

Кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че в ръководения от него град има един загинал и осем ранени вследствие на руските атаки.

Двама души са загинали и 15 са били ранени при масираната ракетна атака, извършена тази сутрин срещу Одеса. Сред ранените са две деца на 6 и 8 години.  В момента на всички пострадали се оказва помощ в болниците в града. Двама от ранените са в тежко състояние. Всички съответни служби работят на място, съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението "Телеграм".

След нощната атака с дронове, сутринта бе нанесен масиран ракетен удар по Одеса. Въздушните сирени бяха задействани в 06.33 ч. местно време. Въздушната тревога приключи в 09.31 ч.

Четирима бяха убити в централната Днепропетровска област, съобщи нейният губернатор Сергий Лисак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase