Снимка: БГНЕС

41-годишна жена е била застреляна със самоделна ловна пушка в пазарджишкото село Симеоновец. Убиецът е 39-годишен мъж от селото, с когото тя е живяла на семейни начала преди,съобщиха от Окръжна прокуратура - Пазарджик, предаде "Фокус". Мъжът няма криминални прояви, но е бил над с 1.3 промила алкохол.

Сигнал за тежкото престъпление е получено снощи малко след 19.00 часа на единия европейски номер 112. Незабавно към мястото са били насочени екипи на полицейското управление в Септември и линейка на "Спешна помощ".

В двора на имота лекари и униформени открили трупа на жената.

Извършителят е задържан в къща, намираща се в съседното село Семчиново. В района между селата Симеоновец и Семчиново полицаите открили захвърлена раница, в която имало самоделна гладкоцевна пушка и 4 патрона 12-ти калибър.

Оказало се, че оръжието и боеприпасите са незаконно притежавани. Извършителят няма криминални прояви, задържан е за срок от 24 часа в ареста на РУ-Сптември. Предстои на 39-годишния мъж да бъдат повдигнати две обвинения - за умишлено убийство и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие и боеприпаси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase