СНИМКА БГНЕС

Кристиано Роналдо може да бъде буквално разорен. Той е част от колективен иск в САЩ заради популяризирането на Binance, най-голямата борса за криптовалута в света, съобщи BBC. Ищците твърдят, че неговото одобрение ги е накарало да направят губещи инвестиции. Те търсят обезщетение за щети в размер на „сума над“ $1 милиард.

През ноември 2022 г. Binance обяви първата си колекция „CR7“ от незаменими токени (NFT) в партньорство с Роналдо, която според футболиста ще възнагради феновете „за всичките години на подкрепа“.

NFT са виртуални активи, които могат да се купуват и продават, но които нямат собствена форма в реалния свят – с други думи, те съществуват само цифрово. Обикновено те се използват за отбелязване на собственост върху нещо, като например снимка или видео онлайн.

„CR7“ се отнася до инициалите и номера на фланелката на Роналдо и се използва като марка в редица продукти, от обувки до аромати, които са му помогнали да стане един от най-богатите спортисти на Земята .

Във видеоклип в социалните медии, обявяващ партньорството, Роналдо каза на бъдещите инвеститори „ще променим NFT и ще изведем футбола на следващото ниво“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase