Снимка: БГНЕС

Задържаният в Дания за убийството на Митко от Цалапица - Рангел Бизюрев, е започнал работа във фирма за почистване на стъкла. Това заяви началникът на сектор в Главна дирекция "Национална полиция" Стефан Джолев на брифинг пред медиите.

Задържането на Бизюрев стана ясно по-рано днес.

"Арестът му е планиран от българските и датските полицаи още в понеделник", каза още Джолев, цитиран от "24 часа".

Бизюрев не е правил опит да промени физическата си самоличност. Преди да отиде в Дания, той е пребивавал и в Германия, потвърдиха разследващите. Тепърва ще се установява как е преминавал държавните граници.

Разследващите предполагат, че Бизюрев вероятно е разполагал и с други документи за самоличност.

Той е бил арестуван в Дания. Самоличността му е установена с категоричност чрез пръстови отпечатъци и снимки. Спрямо него има издадена Европейска заповед за арест от лятото на тази година.

Предстои в най-кратки срокове нашите власти да поискат принудителното довеждане на Бизюрев в България, където ще бъде обвинен в убийството на Димитър. Бизюрев се издирваше в продължение на няколко месеца.

Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв, заровен под купчина строителни отпадъци.

Двама братя са в ареста, но с по-леко обвинение, че са спомогнали на Бизюрев да избегне неказателно преследване, което гневи хората от Цалапица. Те настояват младежите да бъдат обвинени в съучастие.

Като пряк извършител на умишлено причинената смърт е установен Рангел Бизюрев, който на 24 юли през аерогара София е напуснал страната с полет за Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase