Снимка: Istock

За алергиите няма сезон. Те могат да се проявят по всяко време на годината, дори през есента и зимата, тъй като тогава някои растителни видове също цъфтят. Но алергиите не са само към растения и цветя. Те могат да се дължат на излагане на прах, акари, мухъл, след консумацията на определени храни и т. н.
При съмнение за алергия, консултацията с лекар не бива да се отлага.

Също така е важно да се избягва консумацията на възпалителни храни, които могат да предизвикат симптоми на алергия, като захари, рафинирани зърна, растителни масла, трансмазнини и преработени храни.

Според сайта experiencelife.lifetime.life има някои хранителни елементи, които могат да намалят проявата и неразположенията, свързани с алергии.

Вижте повече в следващите редове.

Внимание! Преди прием се консултирайте с лекар!

Витамин С

Витаминът е известен със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Витамин С поддържа имунната функция и също така е доказано, че намалява количеството хистамин, което тялото ни произвежда в отговор на излагане на алерген. Него също можем да си набавим чрез хранителни добавки или консумирайки редовно свежи плодове и зеленчуци. 

Коприва

Копривата е считана за естествен антихистамин, но изследванията показват, че може също така да инхибира някои от възпалителните процеси, които причиняват симптомите на алергичен ринит. Също така, копривата може да инхибира триптазата – ензим, който се освобождава заедно с хистамина и който насърчава неговите ефекти. Инхибирането му помага за намаляване на алергичните реакции, сочат изследвания. Коприва можем да намерим под формата на чай, тинктура, хранителна добавка. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase