Снимка: БГНЕС
fallback

По окончателни данни на Националния статистически институт през 2022 г. институционален сектор „Държавно управление“ отчита бюджетен дефицит от -4 859 млн. лв.,  или -2.9% от БВП.

Дефицитът в подсектор „Централно управление“ е в размер на -4 678 млн. лв., или -2.8% от БВП. Подсектор „Местно управление“ е реализирал излишък от 442 млн. лв., а подсектор „Социалноосигурителни фондове“ е реализирал дефицит от -623 млн. лева.

Дългът на България за 2022 г. е в размер на 37 850 млн. лв., или 22.6% от БВП.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 месеца

До до 15Пич сериозно ли ? Межди другото ЕПК знам че е панелк , но повече по въпроса не знам . Мога да те поканя нагости и да видиш какво ми е семейството , децата , жилищата , вилата ,колите и тн . само да не забравя , жена ми не е цоцолана .Сега тук във форума всеки може да каже всичко , затова учтиво те каня да ми погостуваш .Ще те посрешна с усмивка , ще те нагостя , ще разгледаш ,а аз юе ти кажа че човек може само ако има семейство , сам човек само в тоалетната .Бъди здрав .

17

Анонимен

преди 6 месеца

До Fena, семейството не е основна градивна единици на обществото :) Това е остаряло и много опасно твърдение! Основна градивна единица на обществото е индивида! Индивида е над обществото. Моето добруване и оцеляване е над това на обществото! След това идва семейството! След това идва обществото!

16

Fena

преди 6 месеца

До 16. Смейството е основна градивна единица на обществото. Има морал, който се възпитава там. Явно това последното ти липсва, ама и ти ръсиш мозък. Преди свалихме бай Тошо, заради 6 млрд дълг. И бяхме 12млн. Сега сме 7млн. "демократи" със сбъркани ценности и голям дълг. И ко прайм?

fallback