Снимка: БГНЕС

Пет човека са задържани в хода на специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност днес в трите ромски квартала в Казанлък, съобщават от Областната дирекция (ОД) на МВР в Стара Загора.

Образувани са две досъдебни производства. В имота на единия от задържаните са намерени растения от рода на конопа, а в друг – нерегистриран газов пистолет.

Още по темата
Директорът на ОДМВР-Стара Загора посочи, че акцията е по повод вчерашния инцидент, при който полицейски служител беше нападнат от криминално проявен в местността “Казмера” в Казанлък. Той подчерта, че действията на полицейските служители в понеделник са били продиктувани от желанието им за срочно приключване на работата по досъдебно производство и напомни, че в момента не достигат служители заради ангажираността на голям кадрови потенциал от дирекцията по охрана на протестите на енергетици и миньори.

По думите на старши комисар Христов зачестяват случаите на посегателства над полицейски служители. Той напомни, че през вчерашния ден има още един случай на агресия срещу полицай в Мъглиж и подчерта, че МВР преприема всички необходими мерки за предотвратяване на подобни инциденти.

По повод инцидента с ранения полицай в Казанлък се очаква днес от Районната прокуратура в Стара Загора да дадат допълнителна информация за квалификацията на извършеното престъпление и предвиденото наказание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase