Снимка: БГНЕС

Паркингите на МВР, на които под охрана стоят колите на шофьори, хванати с данни за алкохол или наркотици, се оказаха недостатъчни в Бургас, съобщи bTV.

80 моторни превозни средства (предимно леки коли) са иззети на територията на Община Бургас от пияни или дрогирани водачи в периода от 8 август до 11 септември, съобщава областната дирекция на МВР.

„Паркингът за съхранение на отнетите автомобили е под постоянна полицейска охрана, наблюдава се 24 часа с видеокамери“, каза комисар Марин Димитров от „Охранителна полиция“-Бургас. Той съобщи, че за същия период миналата седмица са имали 163 досъдебни производства за установени престъпления. Сега тези производства са едва 100, което показва известен спад.

„Към момента има още две районни управления на територията на Бургас, където се съхраняват отнети автомобили. Предстои тези леки коли да бъдат паркирани тук, за да се съхраняват на едно място. Това ще улесни тяхното охраняване. Тези автомобили се оглеждат още по време на отнемането и ние ги съхраняваме в този им вид“, обясни още комисар Марин Димитров.

Той обаче не успя да каже, какво би се случило с автомобилите при силна буря с градушка. От полицията се надяват на съдействие от общината, за да се покрие паркинга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase