Снимка БГНЕС, архив

Роман Абрамович се е преместил от Лондон в Истанбул. Според „Хюриет“ той е купил имот за 18 млн. долара, пише БГНЕС.

Имението в истанбулския квартал Юксудар е принадлежало на турския проповедник Аднан Октар, който през януари 2021 г. беше осъден на 8658 години затвор за отвличане, насилие и тормоз. В парцела от 96 хектара има две сгради с обща площ от около 2000 квадратни метра.

Вестникът твърди, че Абрамович първоначално е искал да купи къща на Босфора, но не е успял да получи одобрение за хеликоптерна площадка. Затова е закупил парцел на друго място. Изданието отбелязва, че на имота се изгражда хеликоптерна площадка, а къщата се ремонтира. Пътищата около имението са ремонтирани, а по периметъра на парцела е издигната висока ограда.

От пресслужбата на Абрамович отричат информацията за покупката на имението.

През март 2022 г. Роман Абрамович попадна под санкциите на Великобритания заради началото на войната в Украйна. През май същата година продаде футболния клуб Челси. Също така многократно е съобщавано, че той е посредничил при контактите между Русия и Украйна.
 

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 3 дни

До Анонимен 2 Интересно че при всички руски лъжи се намират винаги едни и същи хора русофили 3то 4то поколение които да им вярват безрезервно. Значи Русия беше излъгана и затова яде пердаха хред Киев. Хахаха.

3

Анонимен

преди 3 дни

А кога ще му е сюнета?

2

Наката

преди 3 дни

Когато ти дойде времето и трябва да си отидеш от този свят , и най-високите изградени довари на имотите ти няма да те спасят!Телеграмата е разписана и я получаваш където и да си!