Снимка: БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун гледа балета "Спящата красавица" от Чайковски в Мариинския театър във Владивосток.

Часове по-рано той се срещна с руския министър на отбраната Сергей Шойгу. Гостът разгледа руски стратегически бомбардировачи, хиперзвукови ракети и бойни кораби.

Още по темата
В неделя Ким Чен Ун се отдаде на по-лежерен режим, като посети университет и наблюдава шоу с моржове в руски океанариум, предаде Асошиейтед прес.

Севернокорейските държавни медии изтъкнаха преобладаващата насоченост на пътуването на Ким, описвайки дискусиите му с руския министър на отбраната Сергей Шойгу за разширяване на "стратегическата и тактическата координация" между армиите на страните им, което се случва на фона на опасенията на Запада за доставки на муниции от пхенян на Москва, което евентуално може да подхрани войната в Украйна.

Агенция РИА Новости публикува видеозаписи, на които се вижда как Ким - облечен в черен костюм и придружен от висшите си служители - разговаря с руски официални лица чрез преводачи, докато се разхожда из кампуса на Далекоизточния федерален университет на остров Руски.

Според руските държавни медии Ким се е срещнал с Олег Кожемяко, губернатор на руския регион Приморие, който включва пристанищния град Владивосток, както и с руския министър на природните ресурси Александър Козлов и с ректора на университета Борис Коробец.

По-късно Ким е бил видян в най-големия в Русия Приморски океанариум на острова, където е гледал представления с участието на китове белуга, делфини, тюлени и морж "Миша", които изглежда са му харесали особено много, информират руските държавни медии, предаде БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase