Снимка: БГНЕС

Петър Хубчев се бори с коварна болест и няма да участва в "Мача на надеждата". Това разкри Стилиян Петров на днешната съвместна пресконференция преди благотворителния двубой на 6 септември от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски", предаде БГНЕС.

Бившият селекционер на България страда от онкологично заболяване, а мачът идната седмица ще бъде спрян в петата минута, за да се окаже подкрепа на Хубчев. На събитието в хотел "Милениум" присъстваха още бившите национали Георги Пеев, Красимир Балъков и Христо Янев.

"На мача в петата минута ще бъде отдадена подкрепа за Петър Хубчев, мачът ще бъде спрян. Един треньор, който се бори със същата болест, един от големите №5 в българския футбол. Призовавам в следващия кръг в първенството във всички мачове да бъде оказана подкрепа за Петър Хубчев. Трябваше да участва в мача, но за съжаление няма да може. Повече за това ще оставя на Петьо Хубчев. Когато му дойде времето, ще говори пред вас. Петър Хубчев се нуждае от тази подкрепа, той идваше при мен в болницата. Позитивност и вяра дават шанс да преминеш през всички тези препятствия", каза Стенли.

"Добър ден на всички. Ние със Стилиян имаме много хубави преживявания – не само във футбола. Няма на такъв човек като него да кажеш „не“. Още първият път, в който ми се обади, му казах да не се притеснява и че ще бъда на линия. Шоуто, което е замислил, да бъде едно от най-добрите. Тук е моментът да се обърна към феновете – да присъстват на този спектакъл, защото той съчетава две неща – шоу и благотворителна кауза. Нека покажем на света, че мислим за останалите. Това, което обяви Стилиян преди малко, не го знаех. Футболът е нещо уникално, можеш да печелиш и да губиш. Ние подкрепяме Петър Хубчев, стоим твърдо зад него – той може да разчита на 100% на нас, ние ще му вдъхваме подкрепа", сподели Балъков.

"Първо, искам да благодаря на Стилиян за предоставената възможност, да бъда на терена с толкова мои идоли. На първо място това е шоу-мач, но такъв, който ще вдъхне надежда на всички, които се борят с коварни болести. Това шоу, в момента, в който Стилиян ми се обади, предизвика лек шок у мен дали ще съм на нивото на останалите. Познавам Петър Хубчев като човек, който винаги се е борил, бил ми е треньор в националния отбор. Ако има човек, който може да пребори всичко, това е той. Нека ние бъдем част от стъпките, които ще бъдат в помощ за него", бяха думите на Янев.

"Благодаря на Стилиян за невероятната кауза – ще апелирам занапред да се продължи с подобни мероприятия. Хората имат нужда от надежда и вяра. Стилиян беше изключителен капитан на терена, аз лично като футболист усещах по-голяма увереност, когато той беше на терена. Бях шокиран от новината за Петър Хубчев – наистина страхотен човек, той е биткаджия. Мълчалив и скромен, но изключително силен човек. От сърце му пожелавам да се справи с тази битка. Ще се постараем да забавляваме хората в този ден и да дарят повече средства занапред хората, които имат нужда от помощта, и да имат по-голяма вяра в успеха в здравето си", коментира Пеев.

Стенли добави, че именно Пеев е бил един от хората, които са го посещавали в болницата, когато се е борил с левкемията. "Само искам да добавя – Георги Пеев беше един от приятелите ми, който дойде в болницата да ме види. Там се сблъска с една друга действителност, видя ме в една друга светлина. Петър Хубчев се нуждае от тази подкрепа, знам колко е важна и каква позитивна вяра дава на един човек всяка една подкрепа, за да минеш през всички препятствия".

Янев допълни на шега, че вчера е имал тренировка, от която обаче не е останал доволен. "Ако трябва да бъда честен, вчера имах тренировка и тя не премина по начина, по който очаквах. Срещнах много подготвени хора, надявам се да бъдем на нивото, което Стенли и хората очакват. Всички се отнасят много сериозно към мача, защото имената, които е поканил Стилиян, ни задължават да бъдем много подготвени. Искрено се надявам да бъдем в добра форма и настроение.

А Стилиян добави, че всеки от футболистите чака с нетърпение срещата в Деня на Съединението. "Както виждате, всеки един от нас чака с нетърпение мача. От самото начало ще има различни активности, хората ще получат допълнително топки от тези звезди. Това са неща, които допълнително се дават на всички фенове. Подготовката на повечето футболисти върви много добре, единствената въпросителна е при Радостин Кишишев, не беше голям оптимист. Има изисквания за перфектни анцузи, така че има много неща, с които се справяме. Повечето като организация и логистика бе съвсем нормално. Много от тези звезди, както и хората, които са до мен, имат сериозни ангажименти, имат семейства. Цялата тази информация търпи промени", каза бившият капитан на националния отбор и поясни: "Да, мачът ще бъде предаване пряко по bTV Action. Ще има невероятно шоу за зрителите, ще има активност от спонсорите преди, по време и след края на мача.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase