Снимка: SkyNews

Британската полиция върна на две от футболните звезди в английската Висша лига скъпите им автомобили, които бяха откраднати по-рано. Полицаите открили колите сред куп други крадени превозни средства и резервни части на стойност 16 милиона паунда.

Плячката на крадците е била открита натоварена в контейнери, готови да бъдат транспортирани до Дубай от пристанището Търок в устието на Темза, графство Есекс. Полицията съобщи за повече от 515 коли и части, за които крадците са се надявали да получат три пъти повече пари от стойността им.

Ferrari и Range Rover са колите на футболистите и един от тях, без да се посочват имена, незабавно е отишъл да си вземе автомобила. Полицай заяви шеговито пред "Скай нюз", че макар играчът да се състезава за отбор, който е най-големият съперник на тима, който служителят на реда подкрепя, той е бил щастлив да му помогне, виждайки колко привързан е към превозното си средство.

Полицията заяви, че с издирването на крадени автомобили трябва да се действа бързо, защото крадците също много бързо могат да ги прехвърлят от едно място на друго, дори ако са под пазарната им стойност, да ги разфасоват на части или да ги продадат в чужбина, като умело изготвят фалшиви документи за нищо неподозиращите купувачи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase