Снимка: БГНЕС

Както вече стана ясно, при съвместна акция на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР и Окръжна прокуратура-Разград е задържан началник на група „Миграция" при ОДМВР-Разград. Задържани са още двама, съпричастни към извършеното престъпление, както и две жени, извършвали преводачески услуги, съобщиха от МВР.

От прокуратурата обявиха, че се касае за престъпна схема, при която Т.К. и С.С. са посредничили при набирането на кандидати за получаване на виза тип D, даваща право на дългосрочно пребиваване в Република България. За целта двамата намирали адреси, на които фиктивно регистрирали чужденци, без да имат намерение да пребивават на тях.

В качеството си на началник на група „Миграция“ при ОДМВР-Разград П.М. е трябвало да извършва проверки дали действително посочените лица се намират на дадените адреси, което свое задължение той не е изпълнявал.

"Това е поредният пример, че МВР работи добре, както в противодействие на организираната и конвенционалната престъпност, така и на противообществени прояви и престъпления на служители в състава на нашето министерство", каза Темелакиев. Той не пожела да коментира с каква сума точно е задържан, тъй като по случая е образувано досъдебно производство", каза в Бургас зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase