Снимка: БГНЕС

Полицията разкри "частно" ВиК в Лом, мъжът продавал питейна вода на съседи в квартал "Хумата", съобщиха от Областната дирекция на МВР

Вчера след получена сигнал е планирана специализирана полицейска операция, при която служители на РУ Лом, сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР Монтана и монтанско водоснабдително дружество извършили проверка по десния бряг на река Лом, намиращ се в землището на квартал „Хумата“ в града.

При направената инспекция в частен дом в квартала, обитаван от 45-годишен жител, било установено неправомерно присъединяване директно към магистралния водопровод чрез изграден тръбопровод с дължина 500 метра.

По този начин 45-годишният не само осигурявал питейна вода за обитавания от него имот, но и за още 9 съседни имота в същия квартал, за което получавал заплащане от обитателите.

По случая е извършен оглед на местопроизшествието и образувано досъдебно производство от НК.

На всеки един от нарушителите ще бъде наложена глоба до 5000 лева за неправомерно свързване към мрежата, уточниха от ВиК - Монтана. Работата по документиране на престъплението продължава в Районното управление в Лом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase