Снимка: Istock

Ако сте решили да заченете, вероятно ви се иска това да се случи колкото се може по-бързо. Желаната бременност е мечта, която обаче за някои жени е по-трудно постижима по определени причини. Факторите за трудното зачеване са много и съвсем не се дължат единствено на репродуктивни проблеми.

За щастие има някои страхотни трикове за бързо забременяване, които могат да ускорят така желаното зачеване.

Наблегнете на стандартните пози в секса

Може да се изненадате, но най-стандартните секс пози са и най-подходящи за бързо забременяване. Това е така, защото предполагат най-естествена позиция на тялото, която природата е предопределила.

Мисионерската и кучешката пози са именно такива подходящи позиции, даващи възможност на сперматозоидите да достигнат яйцеклетката по най-бързия начин. Така и шансовете за оплождане са по-големи.

Лежете по гръб след секс

Лежането по гръб с вдигнати или опрени на стената крака е един трик, който помага за по-бързо забременяване. Това е така, защото в тази позиция помагате на сперматозоидите да се придвижат по-бързо и лесно до целта си.

10 начина да забременеете по-бързо

Не се фокусирайте само върху оргазма

Много жени се притесняват, ако не достигнат до оргазъм по време на секс, защото мислят, че това намалява шансовете за зачеване. Това не е вярно. Важното тук е мъжът да достигне до еякулация. Това гарантира впръскване на необходимото количество сперматозоиди. Женският оргазъм не е ключов фактор в този процес.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase