Снимка: БГНЕС

Легендарният сръбски треньор Люпко Петрович се намира в тежко състояние след катастрофата, която предизвика в Сърбия. В момента 76-годишният специалист е настанен в реанимация и не може да говори, а лявата му страна е парализирана, информира blic.rs.

Бившият треньор на Левски, ЦСКА и Литекс е претърпял първо лек, а след това и по-тежък удар. Специалистът, извел Цървена звезда до КЕШ през 1991 г., влезе в насрещното и удари странично автомобила на 63-годишния Желко Ковачевич. Инцидентът стана на новия обходен път на Белград, който е част от Е-75 в района на тунел "Бели поток" в посока Орловац.

Люпко бе откаран в "Бърза помощ" заради леки травми, но положението му се е влошило.

"Сега е в специализираната болница "Свети Сава". Не е можел да говори, опитал се е да каже нещо през нощта, но е бил много неадекватен. Сега е в интензивното и най-добрите лекари в Сърбия се грижат за него. Въобще не става въпрос за арогантно шофиране, както някои писаха. Люпко е на 76 години, не обича да кара бързо. Възможно е да е получил лек удар и заради този проблем да е направил грешен завой. Най-важното е, че няма жертви при катастрофата", твърди източник на медията.

Дългогодишният приятел на Петрович - Милован Джорич, е в депресия заради тежкото състояние на Петрович. "Обадих му се веднага, когато се появи информация, но той не ми отговори. По-късно разбрах подробности... Съжалявам, че не може да говори, че аз не мога да чия гласа му. Надявам се да се оправи", каза кратко Джорич.

Петрович е бил в Аранджеловац в четвъртък и на прибиране в Белград е катастрофирал. След три дни е трябвало да пътува за Бангладеш, където да започне работа като треньор на националния отбор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase