Снимка: 15min nuotrauka

В Литва се оплакаха от състоянието, в което българските национали са оставили съблекалнята за гости след мача от квалификациите за Евро 2024. Изданието 15min.lt дори публикува снимка, на която се виждат безразборно разхвърляни по пода пластмасови бутилки от вода, кутии от пица, бинтове салфетки и други боклуци.

"Българският футболен отбор претърпя нов удар в събота. Селекцията на Младен Кръстаич, която имаше с човек повече на терена от 17-ата минута, не успя да спечели на стадион "Дариус и Гиренас" и трябваше да се задоволи с разочароващо равенство 1:1. За 17-ти пореден път България не побеждава в квалификационен мач за Европейско или Световно първенство далеч от дома. Явно гостите не очакваха изхода от срещата. След мача не липсваха ядове и разправии в съблекалнята на българския отбор. В крайна сметка българските национали оставиха обилен хаос в съблекалнята на чисто новия стадион", пише 15min.lt.

Авторът на материала отбелязва още, че селекционерът Младен Кръстаич не е скрил голямото си недоволство след мача и на пресконференцията ядосаният сърбин се е държал арогантно с журналистите.

"Президентът на БФС Борислав Михайлов се срещна съвсем наскоро с Кръстаич и го предупреди, че отборът трябва да спечели в Каунас, иначе етапът от кариерата на сърбина на този пост ще приключи. Това не беше възможно, въпреки че българите имаха предимство на терена през почти целия сблъсък. След като спечелиха само една точка в три мача, "лъвовете" на практика погребаха шансовете си да се борят за билет за Евро 2024, а точно това е целта, която шефовете са поставили пред Кръстаич след вдъхновяващия старт на работата му в България", пишат литовците.

"Значителното напрежение между треньора и Михайлов се потвърждава и от факта, че президентът на БФС не дойде в Литва с националния отбор, а остана в България, където ще се срещне с представители на ФИФА. В първите два квалификационни мача срещу Черна гора и Унгария президентът на съюза беше с националите, а сега изпрати вицепрезидента на БФС Михаил Касабов, техническия директор Георги Иванов, както и легендата на българския футбол Емил Костадинов", отбелязват още от изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase