Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Украинските въоръжени сили са напреднали с 1400 м по Бахмутското направление в различни зони през изминалия ден. Това съобщи Укринформ, като се позова на полковник Сергий Черевати, говорител на Оперативното командване "Изток".

По думите на Черевати украинските сили са убили 138 вражески военни, ранили са 236 и са взели един пленник, а също така са унищожили самоходна гаубица, безпилотен летателен апарат и друга бойна техника.

Той добави, че руските сили са нанесли 8 въздушни и 330 артилерийски удара и са направили неуспешен опит да контраатакуват украинците. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

Лоялен

преди 10 месеца

От толкова напредване руснаците са все по близко до киев. Украинчетата привършват. Да се готвят евроатлантиците. Те ще имат честта да умрат за американската мечта

156

Анонимен

преди 10 месеца

За 2-3 дни урките са напреднали 1.4 км. На Рушистите това им отнемаше 3-4 месеца па и повече. Жалка работа е това самая могучия смех, смех. Сигурно военните в Тунис щяха да проведат по кадърна офанзива.

155

Всичко е ясно

преди 10 месеца

От един месец напредват, досега трябваше да са на 7-8 километра след Бахмут,според сводките на Ген.щаба на ВСУ ..... хахахаха Май са напреднали от ореха до към кривата круша

fallback