Снимка: БГНЕС
fallback

Златан Ибрахимович обяви края на кариерата си на 41-годишна възраст. Това стана след победата на Милан над Верона в последния кръг на Серия А.

Още преди дни стана ясно, че той напуска Росонерите, след като договорът му изтича в края на този месец, но сега се оказа и че повече няма да играе, след като напоследък често се контузваше.

Той бе изпратен подобаващо от феновете и съотборниците си, които му направиха шпалир, докато напускаше терена на „Сан Сиро“.

„Имам страхотни спомени и преживях изумителни емоции тук. Първия път, когато пристигнах, ми дадохте щастие, а втория - любов. Благодаря на семейството си и на близките си за тяхното търпение. Благодаря на второто ми семейство – играчите, на Милан и треньора Пиоли за отговорността, която получих. Благодарен съм обаче най-вече на феновете на Милан, които ме посрещнаха с отворени обятия. Винаги ще бъде фен на отбора, но е време да кажа сбогом на футбола“ заяви Ибра.

Шведът се наслади на забележителна кариера, започнала в Малмьо още през 1999 година. След това мина през Аякс, Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ, Манчестър Юнайтед, ЛА Галакси и отново Милан. Той приключва с 511 гола в 866 мача, но в последния сезон взе участие само в 4 мача.
 
Спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Дони

преди 10 месеца

Голем!

18

Анонимен

преди 10 месеца

Е ся ко? Да рита до 100г. ли?

17

Deep Zone

преди 10 месеца

И двата гола са страхотни, но за мен на Златан е една идея по-красив- по-сложен и по-настрани, почти на ъгъла на наказателното поле. Изобщо и двата гола винаги ще се помнят за разлика от еднаквите голове на джуджето Меско от дузпи или фалове. Или на Кристияно нассраните удари. Но шефчетата на футбола решиха да правят тези двамата идоли на новото поколение- завършен симулант като Роналдо и джуджето Меско с ниския център на тежестта.

fallback