Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служител на МВР се намира в ЮАР, като очакванията са в неделя да се върне и ще донесе подробности от разследването за убийството на Къро. В момента работим оперативно по отношение на изясняването на потенциалните убийци. Дотук надделява версията, че не са българи.

Още по темата
Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев. Той посочи, че няма информация Петьо Петков - Пепи Еврото да е извън страната, а в момента всички служби са впрегнати в издирването му.

"Нямам данни да е бил в този ресторант по време на акцията. Не мога да кажа дали има задържани. МВР само връчва призовки или изпълнява постановления. Също така оказваме съдействие за определени процесуално-следствени действия", заяви той, цитиран от Нова телевизия.

"Отново призовавам МВР да не бъде замесвано във войните нито между различни институции и техни представители, нито вътре в отделни институции. Изпълняваме стриктно законовите си задължения, тогава, когато постановления налагат това. Нищо повече не сме направили", каза още Демерджиев.

На въпрос за искането за свалянето на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов министър Демерджиев заяви, че не е той човекът, който да коментира.

"От една страна прокуратурата е активната страна в това искане, от другата е Народното събрание. Това, което мога да коментирам, е, че актовете на прокуратурата за разлика от някои други актове подлежат на съдебен контрол, така че би трябвало да няма безконтролни актове и действия на прокуратурата", добави той.

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 3 месеца

Президента Румен Радев посети ЮАР и веднага убиха КЪРО ,,ТОЯ РАДЕВ МНОГО ГОЛЯМ МАФИОТ ЩЕ ДА Е......

22

такива ми ти работи

преди 3 месеца

Баш версията е,че е поръчан от България!Играли са много пари и е предаден от свои!Щото ако си отвореше устата,и за нашите елитници щеше да стане страшно!

21

Анонимен

преди 3 месеца

Голем праз ! Оправете живота ни ,я не да крадете само.