Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Японски изтребители бяха вдигнати под тревога днес след засичането на два руски разузнавателни самолета близо до бреговата линия на страната, в Тихия океан и в Японско море, съобщи японският генерален щаб в кратко изявление, цитирано от Франс прес.

Инцидентът не е първият по рода си.

Той стана броени дни, след като украинският президент Володимир Зеленски участва в срещата на върха на Г-7 в Хирошима, на която всички членове на групата потвърдиха подкрепата си за страната му срещу руското нашествие.
(БТА, Асен Георгиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Слепок

преди 11 месеца

Понякога им съчувствам на япончетата - кофти е под краварски ботуш. Вдигнали били изтребители. И какво от това? Нарушение на границите от руска страна НЯМА. Рутина.

18

До 17

преди 11 месеца

Имало е война. Агресорът е ясно кой е бил. Агресорът е загубил войната. И си е понесъл последствията включая и преразпределяне на границите. Значи ние като Българи трябва да живеем с факта, че Западните покрайнини и Беломорска Тракия са ни безвъзвратно отнети. Обаче трябва да съчувстваме на Нацисткия съюзник Япония, която в резултат на война която те подхващат, губи някакви острови, които са почти ненаселени и без друго. И защо да им съчувстваме?

17

До 16

преди 11 месеца

Времето ще покаже. Но Вие май пропуснахте факта, че Япончетата не са отупвали колкото пъти са ги хващали, а най-вече са били поотупвани. Поне последния път в който са се слблъскали с Русия са си счупили главата и още им държи влага. Щом не искат да подпишат мирен договор. А днешна Русия поне има самостоятелна политика и е субект а не обект на международното поле за разлика от днешна Япония, която практически е окупирана държава.

fallback