Снимка: БГНЕС
fallback

Британският престолонаследник принц Уилям коленичи пред баща си, крал Чарлз Трети, за да се закълне във вярност към него, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Това стана в Уестминстърското абатство, където монархът бе коронясан на церемония преди това.

"Ще ви поддържам, като ваш слуга на живота и тялото. Нека Бог ми помага", каза принц Уилям.

Oще по темата
По традиция кралските особи и лордовете също коленичиха пред новия крал и му отдадоха почит.

По-малкият син на монарха, принц Хари, също присъства на церемонията. Той обаче бе чак на третия ред - два реда зад брат си, принц Уилям, отбелязва ДПА.

По-рано Бъкингамският дворец каза, че Хари и чичо му, принц Андрю, няма да имат официална роля на събитието. Двамата вече не са "работещи кралски особи".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

таис

преди 1 година

До Предлагам,ако искат да премахнат монархията,да се обърнат към Путин.Той ще помогне за пепейната мечта "република" +реплика на лагера Гулак. Г-да,не е селско цялото на селение в България,верно е малък процент,но има и граждани! Проклет да е г-н Чирчъл,че ни хариза на другаря Сталин и казал още,че Европа свършва там където е ШКЕМБЕ ЧОРБАТА! Хайде,яж сте си чорбата и то с много ЧЕСЪН!!!

17

До 3 Христо

преди 1 година

Христо, Христооо, патрЕотино - в българския език НЯМА НИТО ЕДНА, повтарям -НИТО ЕДНА дума, която в множествено число да завършва на Й. Ами научете го тоя български език, бе другарЕ. Да, труден е, но ви е роден - длъжни сте му. Пък тогава се изказвайте с какво да ни занимават медиите и с какво не. Аз пък не ща да ме занимават с Пу от бункера и просто не чета "новините" за него. Просто е.

16

Анонимен

преди 1 година

Престанете с тия особи от нафталина.Не вярвам някой да се впечатлява

fallback