Снимка: БГНЕС/EPA

Девет тийнейджъри са били простреляни по време на парти след абитуриентски бал в Джаспър, Тексас, което ще доведе до засилено полицейско присъствие в гимназията в града тази седмица, съобщиха официални лица.

Малко след полунощ полицията в окръг Джаспър се отзовала на сигнал за стрелба в имение. На мястото, където имало парти след абитуриентски бал, полицаите открили деветима тийнейджъри с огнестрелни рани. Според длъжностни лица на окръг Джаспър не се очаква нараняванията да са животозастрашаващи. На партито са присъствали около 250 души.

Жертвите са на възраст от 15 до 19 години, съобщи телевизионната новинарска служба KBMT-KJAC.

"През тази седмица ще има много по-голямо присъствие на органите на реда, за да се гарантира безопасността на учениците, както и консултанти, които ще бъдат на разположение на всички ученици, които се нуждаят от тяхната помощ", се казва в изявлението на Сейболд, цитирано от местните медии.

В същия район малко по-късно е имало още една стрелба, съобщават от службата. При нея няма пострадали, но се смята, че двата инцидента са свързани заради автомобил, който е бил видян и на двете места.

Преди седмица четирима души бяха застреляни, а 32-ма ранени на парти за рожден ден "Sweet 16" в Алабама. На петима заподозрени са повдигнати обвинения в убийство при тази стрелба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase