Снимка: БГНЕС
fallback

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун призова за разширяване на военния възпиращ потенциал на страната по "по-практичен и настъпателен" начин, предаде АФП.

Пхенян откри годината с множество оръжейни изпитания, включително с твърденията на държавните медии, че това са подводни дронове, способни да носят ядрени оръжия, и с изстрелването на две междуконтинентални балистични ракети.

Ким присъства на заседание на Централната военна комисия, за да обсъди начините за "справяне с ескалиращите действия на американските империалисти и южнокорейските марионетни предатели за разгръщане на агресивна война", предаде КЦТА.

Ким нареди възпиращите способности на страната да бъдат засилени с "нарастваща скорост" и по "по-практичен и настъпателен" начин.

Миналата година Северна Корея се обяви за "необратима" ядрена сила, с което на практика прекрати възможността за преговори за денуклеаризация.

По-рано тази година Ким нареди на военните да засилят ученията, за да се подготвят за "истинска война".

В отговор на това Вашингтон и Сеул засилиха сътрудничеството в областта на отбраната, организирайки съвместни военни учения с модерни стелт самолети и високопрофилни американски стратегически средства.

Северна Корея разглежда тези учения като репетиции за инвазия и ги определи като "неистови" учения, "симулиращи тотална война срещу" Пхенян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

Всички иZрожденци да ходят доброволци. Хич и да не ги връща, да храни прасетата с тях като свършат работа.

28

Анонимен

преди 1 година

Идолът на всички смоттани русорррроби. Марш в Северна Корея, гннннясссс!!!

27

Анонимен

преди 1 година

Този комик се опитва да разведри обстановката

fallback