Снимка: БГНЕС

Пиян шофьор подкара в насрещното на магистрала "Тракия".

39-годишният мъж е заловен да шофира в платното за насрещно движение в пловдивския участък на магистралата. С полицейската заповед той е задържан в Районното управление в Стамболийски и срещу него е започнало бързо производство.

Шофьорът е изтърпявал 4 присъди, има наложени над 10 акта и 2 глоби с фиш, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал около 8 ч. тази сутрин. Дежурният пътен полицай подал сигнал до автопатрулите на пловдивския участък на магистрала „Тракия“ за забелязан автомобил, който пътува по аварийната лента на платното за движение към София, но в посока Бургас.

След бърза координация между екипите и незабавна реакция от служителите на Зонално жандармерийско управление автомобилът е спрян в района на пътен възел Цалапица.

Тестът с дрегер на 39-годишния шофьор отчел над 1,5 промила алкохол. От МВР посочват, че на мъжа ще бъде взета и кръвна проба за химически анализ.

В обяснението си шофьорът заявил, че се е объркал при включване в магистралата от участъка й в Пазарджик.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 месеца

Какво трябва да стане на такива да им се взима още първото сериозно нарушение книжката?

11

Анонимен

преди 5 месеца

Напишете му името - престъпниците губят правото си на анонимност!

10

Анонимен

преди 5 месеца

В неделя с жена ми се прибирахме за Бургас.На 162 км имаше тапа и полицаи спираха движението.Бяха се ударили 4 коли.Смачкани до неузнаваемост.Нищо не чухме по новините.Само ембисил като този може да създаде подобна обстановка