Снимка БГНЕС

Красимир Каменов - Къро е обвинен като подбудител на убийството на бившия полицай Любомир Иванов. Той е обявен за издирване, тъй като не е в страната. По неофициални данни се намира в ЮАР.

Любомир Иванов беше разстрелян пред дома си в София на 25 март 2022 г.  Иванов е бивш шеф на "Криминална полиция" в едно от столичните районни управления, но напуска системата през 2014 г. През 2018 г.  Интерпол го издирва като участник в престъпна група за производство и продажба на нелегални цигари.

Като физически убиец на Любо Полицая е задържан Кристиян Илиев, бивш борец, а негов помагач е Борислав Грозев. Двамата са с криминално досие за хулиганство, наркотици и други престъпления.

Бившият шеф на „Криминална полиция” бе застрелян посред бял ден, когато е отивал към паркинга. Според първоначалната информация мъжът е бил пресрещнат  от велосипедист, който стреля срещу него, но пистолетът му засича. След това Иванов излиза от колата и напада похитителя си, който успява да го простреля в корема. По време на схватката нападателят губи част от вещите си и по тях е открито ДНК, което после помага на разследващите да го идентифицират.

Задочното обвинение на Къро идва 10 дни след пресконференция на главния прокурор Иван Гешев, по време на която Каменов беше посочен като част от група заговорници срещу главния прокурор. Прокуратурата разпространи записи, намерени на флашки в дома на обвиняем, за които обяви, че един от разговарящите е точно Къро. За този заговор обаче Къро все още няма обвинение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase