Снимка: Istock

Продукти:

  • 1 голям картоф, обелен и нарязан
  • 250 г телешка кайма
  • 250 г свинска кайма
  • ½ чаша ситно нарязан лук
  • 1 скилидка чесън, пресован
  • 1 супена лъжица дижонска горчица
  • ½ чаена лъжица сушена мащерка
  • ¼ чаена лъжица сушена салвия
  • ¼ чаена лъжица карамфил на прах
  • 1 чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаша вода
  • 1 пакет готово тесто за пай

Приготвяне:

Загрейте фурната на 220 градуса. Поставете картофа в тенджера и го покрийте с вода изцяло. Оставете да заври и гответе за около 5-6 минути или докато омекне. Отцедете, намачкайте картофа и го оставете настрана.

Смесете двата вида мляно месо, ако не сте взели кайма смес предварително. Към месото добавете лука, чесъна, горчицата, солта и подправките. Долейте с вода. Омесете добре, за да се смесят всички съставки напълно. Запържете сместа в загрят тиган, докато покафенее. Разбърквайте постоянно, за да не загори. Свалете от котлона и добавете картофа, разбъркайте.

Разделете тестото за пай на две. Единият лист постелете на дъното на намазнена тава за печене. Покрийте с плънката, след това покрийте с другия лист тесто. Направете дупки в тестото с вилица, за да може парата да излиза по време на печенето. Притиснете ръбовете на тестото към тавата за печене.

Печете в загрята фурна за около 30-40 минути или до златисто.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase