Снимка: БГНЕС
fallback

Германското външно министерство реагира на решението на руския президент Владимир Путин да разположи тактически ядрени оръжия в Беларус. Министерството нарече този ход "пореден опит за ядрено сплашване“, предаде „Велт“.

Германското външно министерство отбелязва, че изявлението на Владимир Путин, че САЩ "от десетилетия разполагат тактическите си ядрени оръжия на територията на своите съюзници, страните от НАТО, в Европа", е "подвеждащо и не може да оправдае решенията, взети от Москва“.

Германското външно министерство също така напомня, че Беларус многократно е гарантирала на международно ниво, че няма да разполага ядрени оръжия на своя територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

БГ пословица:

преди 1 година

СПЕЦИАЛНО за германското външно министерство: "Слушай ме какво ти говоря, не ме гледай какво правя!" :):):):):):)))))))))

32

Анонимен

преди 1 година

Накрая Беларус и Украйна ще си разменят тактически ядрени удари.

31

Анонимен

преди 1 година

Досега ангажиментите на Беларус във военните действия на Русия в Украйна с нищо не надминават ангажиментите на България по време на бомбардировките на Югославия, осъществявани от НАТО в продължение на два месеца и половина. Въпреки това, всички санкции на САЩ, Великобритания и ЕС срещу Русия автоматично се разпространяваха върху Беларус. Сега поне беларусите ще знаят защо ги санкционират, освен за това, че не са забравили онези над три милиона техни сънародници, умъртвени от нацистите през ВСВ.

fallback