Снимка: БГНЕС
fallback

Китайските военни са наблюдавали и прогонили американски разрушител, който незаконно е навлязъл във водите около Параселските острови в Южнокитайско море, съобщава Ройтерс.

Военните заявиха, че без одобрението на правителството разрушителят Milius незаконно е нахлул в териториалните води на Китай, подкопавайки мира и стабилността в оживения воден път.

Силите на театъра ще поддържат високо състояние на бойна готовност през цялото време и ще предприемат всички необходими мерки за решителна защита на националния суверенитет и сигурност, както и на мира и стабилността в Южнокитайско море, посочи Тиен Джунли, говорител на командването на южния театър на Китай.

Напрежението между САЩ и Китай в района расте.

Съединените щати подкрепят съюзи в Азиатско-тихоокеанския регион, опитвайки се да противодействат на настойчивостта на Китай в Южнокитайско море и Тайванския пролив, докато Пекин се стреми да предяви своите териториални претенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 1 година

Китайския Народен Театър според статията гони професионални Американски военни - хаха, представям си какво биха направил6тогава Китайската Кинематография! Бъ.Си и писателя!

32

Анонимен

преди 1 година

И тук подвиха опашки.

31

Боби

преди 1 година

До Анонимен "В случая нагли са не американците, а китайците. Това са международни води към които китайците имат абсолютно незаконни претенции да са техни." В Случая Нагли са САЩ - КАКВА Е ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ. В Южно Китайско море има островчета буквално 2-3 кв метра суша. Китай ги обявява за свои. До тук добре Но около тази гранитна канара Китай прави Изкуствен остров с размери достатъчни да има летище на него(На ква ценаа) Съответно увеличава 200 милната си икономическа зона - пак за пари става дума

fallback