Снимка: БГНЕС

Загиналият при масовия бой с кирки в Казанлък е баща на две деца. Той е бил на 37 години и е трябвало да е част от дело за друг побой. Това каза кметът на село Манолово, откъдето е и жертвата,пред bTV.

Още по темата

След побоя вчера няколко души са в болница с опасност за живота. Случаят е от Казанлък и в него участват две ромски фамилии.

По обяд два буса и няколко автомобила спират на улицата до пазара в Казанлък.

По улиците започват да вървят около 30 души с мотики, брадви, бухалки и ножове. Два ромски клана е трябвало да се явят на дело в съда, но внезапно започва страшната разправия.

Задържани са 11 души. Враждата между двете семейства е стара, а преди години има и сгазено дете пак при инцидент между двете фамилии. Таирови и Бижеви имат проблеми помежду си от години. Последният инцидент не е единствен.

Преди месеци те се сбиват и пред полицейското управление.

Според местните искрата се запалва от нещо дребно, но понеже се движат с кирки и брадви - се стига до масовия бой и трагедията.

В Павел баня ще се следят училищата, където учат и децата на двете фамилии.

Коментари Напиши коментар

80

до 84

преди 6 месеца

Не знам къде си учил български език, ама аз ако ти бях учител - щях да те смачкам от бой. От това, което си написал излиза, че "Софето" е държава. Гледах на картата - няма такава. А столицата на Софето се казва "Столица"? Потърси учител по български, завърши поне 8-ми клас. Или психиатър си намери.

79

Тия

преди 6 месеца

не може ли просто да се избият едни други и да се приключи като не остане никой накрая?!

78

Анонимен

преди 6 месеца

Шенген?