Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Светлана Тихановска, лидерката на беларуската опозиция в изгнание, бе осъдена на 15 години лишаване от свобода, съобщи днес държавната новинарска агенция БелТА, цитирана от Ройтерс.

Oще по темата
40-годишната Тихановска напусна Беларус, след като на президентските избори през 2020 г. се изправи срещу отдавнашния държавен глава Александър Лукашенко. След изборите започнаха големи протести, като опозицията обвини Лукашенко, че е спечелил с измами - нещо, което той отрече.

През януари в Беларус започна задочен процес срещу Тихановска по обвинения в държавна измяна, които бяха отхвърлени от нейните привърженици като фарс.

(БТА, Александър Евстатиев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

ТРЕТА ВЕЖДА

преди 1 година

Мисля че ако си обръсне мустаците ще и опростят, няма как да има по големи от Лукашенко и да я пуснат.

18

abe

преди 1 година

Прещракали сте всички. Както е тръгнало днес защитавате Лукашенко утре Ким ир Сен на другия ден ще стреляте срещу брат си и сестра си, защото путин така ви е казал,. Глупостта на хората ще сложи край на човечеството на тая Земя. Ама кво да се прави.....вече е непоправимо. След две години Западна Европа май ще е ядрена пустиня...и от българите русофили ще са останали само радиоактивни кости и ченета. А в Русия ще са оцелели само радиоктивни джуджета- мутанти

17

Анонимен

преди 1 година

Ще си харчи милионите, а глупаккът Навални ще си шие на машината и ще кашля.

fallback