Снимка: БГНЕС
fallback

Проблемът на Левски не финансов, а управленски, сензационно обяви изпълнителният директор на Левски - Иво Ивков, на пресконференция, на която говори по всички горещи теми около клуба. - Може и да подам оставка, но съм отговорен човек. Аз съм единствения, който подписва от името на клуба. Ще дам време на собственика и на ръководството време да решат, с кого да ме сменят. В следващите дни предстои да се подписват доста документи. Ако отношенията ни се влошат още, няма да е изненада да бъда сменен. До мачът с ПАОК всичко беше наред. Моето мнение е, че всички решения за Левски трябва да се взимат в кабинета на изпълнителния директор и няма да отстъпя от това".

„Битката е за оцеляването на любимия ни клуб. Няма междуличностни конфликти. С кого да имам? С най-големия след Гунди и най-голям голмайстор - собственикът Наско Сираков ли? Аз имам друго виждане как да постигнем крайната ни обща цел. Това са принципни различия, някой от нас греши. Онзи ден имаше Надзорен съвет, който се проведе до моята стая, но не знаех. Ще свикам Общо събрание“, каза още той.

Дългът на Левски към НАП се е увеличил, разкри Ивков.

"Цифрите ще ги видите в моя отчет пред Общото събрание. Сумата стана от 10 на 11,5 милиона лева. Това не е никак малко и е натрупана от собственици в годините. Изготвил съм ясна справка през годините, за да се види кога точно клубът е задлъжнявал. Показахме, че това е преодолимо, когато сме заедно и когато работим правилно. Водя преговори няколко пъти с НАП, но малко хора знаят, че успяхме да получим безусловен лиценз. Предстои новия лицензионен период. Отказът на "Юнайтед груп" идва в много тежък период. В последните преговори имаше и техен човек. Отказаха се без да дадат обяснение", каза изпълнителният директор.

Той каза, че поне Левски няма текущи задължения и всички си получават заплатите. Относно проблемите с Васил Божков, Ивков заяви: "Предполагам, че имаме задължения към Васил Божков. Това е сред най-големият дълг през последното десетилетие. Става въпрос за дългове към фирми, свързани с това лице. Тази тема е за друга пресконференция. Но те не са свързани директно с него, защото има запор и отново държавата е замесена. Дали ще трябва да се плаща или не, ще видим. Според мен трябва да се оспорват от клуба, въпреки че предните ръководства са признали тези задължения. Според мен това ще е предмет на анализ", каза още Ивков.

Всичко за пресконференцията и още разкрития от Ивков - четете тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Ученика

преди 1 година

Най-големиянпроблем на "Левски" е , че Наско Сираков НЕ Е собственика на клуба...

11

Алито от София

преди 1 година

По всичко личи че без кураж няма победа, и без НАП нямаше да има ***, но хубаво е че и от космоса се вижда че колко и да ги бутат, фалита постоянно и диша у вратът, докато има такива държава, кой какво иска това ще си прави

10

ГЕРЕН

преди 1 година

ЕЕЕЕЕ ОТПУШИХТЕ СЕ БРАВО. НО 1 СЕГА КАЖЕТЕ ИСТИНАТА И САМАТА ТОЧНАТА ИСТИНАТА. ТАНАС ДВЕ И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ ЩЩО ПРАВИ?!??. ДЕ И КАКВО МАНИПУЛИРА ТИ ТОЙ И ТЯЯ. ДА РАЗБЕРАТ ПРЕВЪРЖЕНИЦИ ТЕ ЩО СТАВА?!?. И ТОГАВА КАТО ИЗЛЕЗЕ ИСТИНАТА ЩЕ РЕШАВАМЕ НИЕ ПРЕВЪРЖЕНИЦИТЕ ДА СТАНЕ ЛИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ БЯЛЪЦИ.

fallback