Снимка: БГНЕС

Здравословното състояние на бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който се намира в затвор, се влошава поради драстична загуба на тегло, съобщиха лекарите му, цитирани от АФП.

"Състоянието на пациента става тежко", заяви на пресконференция лекарката на опозиционния политик Тамар Даварашвили. "Теглото и телесната му маса са изключително ниски", каза тя и добави, че "следващият етап може да бъде интензивно отделение".

БГНЕС припомня, че Саакашвили беше осъден на 6 години затвор от съда в Тбилиси. По-рано този месец той съобщи, че е бил измъчван в ареста и дори е имало опит да бъде смъртоносно отровен.

Експертите на "Empathy" откриха тежки метали в тялото на Саакашвили, включително следи от живак. Според тях политикът е диагностициран с 10 диагнози, които са несъвместими с лишаване от свобода. Специалната пенитенциарна служба към грузинското министерство на правосъдието съобщи, че тестовете, взети от Саакашвили, са показали липса на отровни вещества. Грузинските власти твърдят, че бившият президент симулира лошо здравословно състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase