Снимка: Pixabay
fallback

Служебният кабинет е поставил на мушка търговските вериги и това е най-малкото недопустимо, смята Николай Вълканов, председател на Сдружението за модерна търговия.

Oще по темата
"Соченето с пръст на търговските вериги започна, без да се публикува някакъв анализ, да стане ясно има ли проблем и къде е той. В публичното пространство хвърчат обвинения за 70-80% надценки, които са безкрайно далеч от истината.

В обществото се създава усещането, че има едни лоши спекуланти, но нещата са по-сложни. Те отиват назад по веригите за доставки, не може да се фокусираме само върху търговеца. Надценката се определя от доставната цена, начисляват се разходи за транспорт, складиране, логистика, реклама, енергия, заплати и след това се прави проверка дали цената ще е конкурентна", каза още Вълканов и увери, че надценката при храните била по-малка.

Тя се движела в интервала 15 - 25% и не във всяка търговска верига има такси.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

109

Бунтата

преди 1 година

Абе кой заблуждавате със тези измислени разходи за реклама,за опаковки,за дъра бъра незнам си кво още простотий????Ние потребителите ли трябва да плащаме на производителите разходите??? Ана нас кой ще ни плати горивото и транспорта да тези крадливи магазини,за да им купим отровната стока???

108

Опълченец

преди 1 година

Поредните импотентни продажни "политици". Така е - *** народ, слаба държава. Възраждане, както преди 150години.

107

Балък

преди 1 година

Не е лошо да се напомни на този господин, че разходи за реклама, ремонти и.т.н. не се калкулират като основни разходи, на база на която се изчислява надценката. Те са допълнителни разходи наречени реинвестиция и като такива не се приспадат от печалбата !!!

fallback