fallback

Общ преглед

Паметна плоча на предполагаемия гроб на Васил Левски бе поставен в София навръх 150-тата годишнина от обесването на Апостола.

Паметникът се намира на улица "Даме Груев" №6.

Инициативата е по случай 150-годишнината от обесването на Апостола на свободата, а мястото на гроба му е посочено от историка Николай Иванов. Според последните изследвания там са се намирали старите софийския гробища, а гробът на Левски би трябвало да се намира точно там.

В момента на улицата има паркоместа и тротоар, а на едно от паркоместата е поставен паметен знак с думите "Тук през 1873 г. е погребан Васил Левски".

Вижте още в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

КойтоТоя

преди 1 година

Стига слухове,има много версии за гроба на Васил Левски ,но не се знае къде е точно.От тогава са минали 150 години.Стига сте вдигали костите на човека.Почивай в мир Апостоле.

23

Теодор

преди 1 година

Крайно време е тази държава да вземе нещата в ръце и на намери истинското място къде е погребан най-великият българин, светиня за всички нас! Ние и до ден днешен го предаваме, дори и гробът му не знаем къде е, за това и държавата е на този хал. Ванга е казала, когато намерите гробът на Левски, тогава ще тръгнем нагоре!

22

Анонимен

преди 1 година

Като ще правите нещо, поне направете постамент и т.н. както се полага. Това не е комшията ви. Всичко в бг е направи си сам. Пак с подръчни материали

fallback