Снимка: БГНЕС/EPA

Мъж, въоръжен с три пистолета, простреля смъртоносно бившата си съпруга и още петима души по време на масово нападение в малък провинциален град в американския щат Мисисипи, съобщиха от полицията.

Жертвите са убити на няколко места, включително магазин и две къщи в Аркабутла - градче с по-малко от 300 жители.

Полицията е повдигнала обвинение на 52-годишен местен мъж, като засега не е ясен мотива му. Смята се, че заподозреният е действал сам, заяви губернаторът на щата Мисисипи Тейт Рийвс.

Стрелецът влязъл в магазин на бензиностанция около 11:00 ч. местно време (17:00 ч. по Гринуич) и застрелял мъж, с когото нямал очевидна връзка, съобщи шериф Брад Ланс.

След това той отишъл в близка къща, където прострелял смъртоносно бившата си съпруга и според CNN ударил, но не застрелял годеника й.

Според разследващите след това стрелецът е отишъл до съседен на собственото си жилище дом и е застрелял смъртоносно мъж, който може би е бил негов доведен баща, както и неназована жена, съобщава "Ню Йорк Таймс".

След това успял да застреля още двама души - един в автомобил и един на пътя, недалеч от собствения си дом. Последните две жертви изглежда са били строителни работници, заяви шериф Ланс.

Полицаите успели да го задържат близо до дома му след кратко преследване с кола.

"Тук нямаме много насилствени престъпления. Това е шокиращо", каза шериф Ланс. "Никога не съм си и помислял, че ще се сблъскаме с подобно нещо тук."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase