Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Турските служби за сигурност арестуваха най-малко 64 лица, заподозрени в плячкосване на засегнатите от земетресенията в южната част на страната сгради, съобщи турският министър на правосъдието Бекир Боздаг, цитиран от Анадолската агенция.

Oще по темата
След множество сигнали за инцидентите в последните дни Боздаг подчерта, че полицейските управления са се заели с ефективно разследване на престъпленията.

„Досега 64 заподозрени са заловени във връзка със 75 отделни инцидента в региона, “ каза Боздаг.

Най-малко 31 643 души са загинали при двете разрушителни земетресения, които разлюляха Южна Турция миналата седмица.

Земетресенията с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер с епицентър в окръг Кахраманмараш засегнаха над 13 милиона души в 10 окръга, сред които Адана, Адъяман, Диарбекир, Газиантеп, Хатай, Килис, Малатия, Османийе и Шанлъурфа.                                          
(БТА, Симона - Алекс Михалева)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

емлак конут

преди 1 година

сабирайте помощти за анем тюркие, Ердоган има нужда от вашите пари, Емине пие чайз а 1 800 евро, гяуриииии, сабирайте пара за Еминето , Ненджибето и Реджепа

17

eвреин

преди 1 година

аз кат гледам кадри от земетресението само мангалллли виждам, а в Турция *** се водят 6-7 милиона, според мен са поне 50 милиона до 60 някъде реално, то и в Бг се водят 300 хиляди ама са 1 милион.

16

Българовъд

преди 1 година

До турчин-Ти си един манаггагалин от махалатта, който се мисли за турчин. Срещам понякога такива като тебе, сритвам ги по муццунките им гадни и ги отпращам по-живи и по-малко здрави. Турция е велика страна, великан, приспан за кратко от кемалсктката пасмина прокажена, но вече се събуди. Да, най-големият лидер на турския народ Ердоан разкова букаите на този великан. И ... да, има много турци в Европа, защото понякога е по-лесно да завладееш една страна с корав ряззан, отколкото с остър меч.

fallback