Снимка: БГНЕС
fallback

"Иво беше застрелян в корема и в главата. Изразходвал е всичките куршуми. Слязох по стълбите и видях Иво. Беше в безсъзнание, но дишаше. Убиецът се запъти с много спокойна крачка към мен. Каза ми, че аз съм следващата", това разказа Надя, съпругата на Иво Андреев, който бе застрелян от съседа си през месец ноември.

"Въпросният съсед ме удари, когато бях бременна в четвърти месец. Иво го изрита, за да го отблъсне и се качихме вкъщи, за да се обадим на 112. Той дойде и започна да тропа по вратата, а Иво ми каза "той има пистолет". Тогава не вярвах", каза тя в студиото на NOVA.

"Убиецът на Иво е подминал майсторите, отишъл е в дома си, взел е оръжието си и е стрелял. Аз бях горе с малкия ни син. Чух изстрелите. Подсъзнателно си казах, че това е шум от поставянето на вратата. Живеехме в неприятен страх и чак сега го признавам", споделя Надя.

Съпругата на Иво каза, че в този момент детето им е спяло. Тя се обадила на 112 веднага.

"Първата патрулка дойде за 4 минути, а линейката след 14 минути", каза тя.

Надя коментира и случая с Иван Владимиров, който бе застрелян от съседа си на 9 февруари тази година.

"Бях шокирана. Преживях отново всичко, което ми се случи, когато застреляха мъжа ми. Беше изключително болезнено и много трудно за мен", коментира тя.

"Безсънието се върна, започнах непрекъснато да мисля в тази посока. Гледах интервюто на Иван в предаване, в което той коментира случая на Иво. Не спирам да ровя и да си припомням нашия случай", споделя още почернената съпруга.

"За първи път от три месеца изпитах истински гняв. Много се чудех кога ще настъпи времето на този гняв, защото не го изпитах досега. Нямаше как да остана равнодушна за този случай, това би било равносилно на престъпление", смята Надя.

Според Надя Андреева институциите не работят. Двамата със съпруга й подавали една и съща жалба към 3 или 4 институции, която и до днес не е разгледана.

"Обясниха ни, че няма как да бъде образувано дело, защото нямаме достатъчно свидетели. Кварталният полицай посъветва Иво да си купи електрошок. Той бе в джоба му, когато го убиха", разказа тя.

"Когато лекарите казаха, че Иво няма пулс ги помолих да опитат да направят нещо. Взеха го на носилка и го качиха в линейката. Четири часа и половина не знаех какво става. Разбрах от новините, но не исках да повярвам. Клишето, че надеждата умира последна, се оказа много вярно", споделя Надя за смъртта на съпруга й.

"Мисля, че го е планирал. Имаше директни заплахи. Беше казал на Иво, че ще влезе във входа и няма да излезе. "Няма да живееш много дълго" му беше казал", каза още тя.

Надя споделя, че семейството искало да се премести извън България, за да живее по-спокойно. Щели да заминат за Франция.

"Иво казваше, че той ще го убие, но аз не му вярвах. Мислех си, че преувеличава", коментира тя.

"Притеснявам се за дъщеря ми. Тя знае, че баща й е починал, но не знае как. Не знам как ще й обясня един ден. Искам да имам очи пред нея, да й кажа, че в живота е важно да си добър и честен. И че лошите получават заслуженото", каза Надя.

Семейството в момента не живее в жилището, където Иво е застрелян. Съпругата му Надя сподели, че се страхува за нея и децата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 1 година

Очевидно агресията е била взаимна, сигурен съм доста пъти им се е разминавало на косъм и майката на убития има и тя пръст, интересно ще бъде и да чуем и другата страна по въпроса.

78

Фен на Вики Джъстис

преди 1 година

За съжаление жената описва реалността. Не останаха хора в тази държава и това си е.

77

коментари

преди 1 година

Четейки коментарите по-долу, може да останеш с впечатлението, че да убиеш човек е ок, щом те е предизвикал. Как пък на никой не му минаа през ум, че убийството не е решение. Егаси племето, в което се превърнахме.

fallback