Снимка: БГНЕС
fallback

Властите в Италия призоваха гражданите в крайбрежните райони да се преместят в по-високите райони и да изчакат повече информация от местните власти.

Мониторинговата служба на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център каза на Ройтерс, че оценява риска от цунами.

Изявление, публикувано тази сутрин, гласи:

Въз основа на данните, обработени от Центъра за предупреждение за цунами Ingv (CAT), отделът за гражданска защита издаде предупреждение за възможни вълни цунами, пристигащи на италианския бряг след земетресението с магнитуд 7,9 с епицентър между Турция и Сирия в 02.17.

Препоръчително е да се отдалечите от крайбрежните зони, да стигнете до по-високата близка зона и да следвате указанията на местните власти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 1 година

Фалшиви новини

20

Краварите са

преди 1 година

Виновни!!!

19

Анонимен

преди 1 година

Много е логично да има цунами, но не знам как ще вземе завоя към Италия хахаха ... ОК, на остров Сицилия (южните части) може и да усетят нещо, но като гледам картата вълната наистина трябва да завие, за да удари Италия, така че ми е странно малко как ще стигне дотам, но... :) ... да не спорим с учените. Каква хубава ваксина измислиха, та едно цунами ли няма да предвидят... :)

fallback