Снимка: Lap.bg

Кирил Десподов е Футболист на годината за 2022 година.

Офанзивният футболист на Лудогорец спечели отличието за втора поредна година в 62-та анкета "Футболист на годината в България". Негови подгласници станаха Илия Груев от Вердер Бремен и полузащитникът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев.

"Изключително щастлив съм да спечеля тази награда за втора поредна година. Тази награда ми дава мотивация да се представям на високо ниво. Изключително щастлив съм да бъда в топ 3 в компанията на Илия Груев, Ивайло Чочев и всички други номинирани – те са невероятни таланти, заедно с тях ще преследваме една голяма мечта – да класираме България на голям международен форум, надявам се да е тази година. Благодаря на всички мои треньори, шефове и съотборници както на клубно, така и на национално ниво", бяха думите на Десподов, който грабна отличието за втора поредна година, а освен това бе награден за номер 1 и в категорията за Най-добър нападател.

За Треньор на годината бе избран наставникът на Левски Станимир Стоилов, който изведе "сините" до Купата на България.

За Футболистка на годината бе избрана Симона Петкова.

Наградата "Лъвско сърце - Трифон Иванов" заслужи Тодор Неделев. Полузащитникът на Ботев Пд се завърна преди няколко дни за клубния си отбор в контролата с Ботев Враца след 252 дни извън терените. Той претърпя тежък инцидент с националния отбор на България в Грузия, но вече е възстановен и готов отново да помага както на Ботев, така и на представителния тим.

За Най-прогресиращ млад футболист бе избран Никола Илиев от Интер.

Всички наградени вижте в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase